Informatie en advies over vloerisolatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

eps vloerisolatieplatenEPS platen worden veel gebruikt voor het isoleren van de vloer vanuit de kruipruimte. EPS is piepschuim en de platen bestaan dan uit duizenden kleine bolletjes die cellen bevatten die gevuld zijn met lucht. EPS-parels worden gebruikt voor het isoleren van de vloer van de kruipruimte. Hier kan je lezen over hoeveel je betaalt voor EPS-platen voor isolatie onder de vloer, wat deze methode precies inhoudt en hoe je de kosten laag kan houden.

*Tip: Wat kost vloerisolatie? Ontvang tot 6 offertes van lokale vloerisolatiespecialisten en bespaar tot wel 30%.

De voor- en nadelen van EPS

EPS als isolatiemateriaal heeft vele voordelen. Zo is de isolatiewaarde uitstekend en vocht zal minder goed je woning in kunnen komen. Hierdoor zal het klimaat binnen aanzienlijk verbeteren. EPS is ook onderhoudsvrij en gaat een leven lang mee, omdat vocht het geen schade aan kan doen. Ook ongedierte blijft weg bij EPS. Een nadeel van de platen is dat er naden en kieren kunnen ontstaan waardoor de isolatiewaarde verminderd. Ook is het moeilijk om rondom leidingen te isoleren omdat het materiaal niet buigzaam is. Dit is op te lossen door de kieren in te spuiten met PUR-schuim.

De kosten van EPS platen

Een ander voordeel van EPS als isolatiemateriaal is dat het niet duur is. De isolatiewaarde wordt bepaald door de dikte, en voor dikkere platen betaal je meer, maar nog steeds niet veel vergeleken met sommige andere isolatieplaten. De tabel die nu volgt geeft de kosten weer, per vierkante meter inclusief BTW.

 

Isolatiemateriaal Prijs
EPS platen €8 per m2

 

De factoren die deze prijs beïnvloeden zijn de eventuele arbeidskosten en de isolatiewaarde.

Het isoleren van de vloer vanuit de kruipruimte

Als je een kruipruimte hebt, en deze is hoog genoeg om in te werken, dan heb je geluk. Het isoleren vanuit de kruipruimte is de beste manier om je vloer te isoleren, omdat het geen onrust en rotzooi brengt in huis, het hoeft niet heel erg netjes te gebeuren want er is geen esthetische waarde en het is ook makkelijk zelf te doen. Je brengt het isolatiemateriaal simpelweg aan de onderkant van de vloer aan (dus aan het plafond van de kruipruimte) waarbij je de leidingen en het kuipluik niet moet vergeten. Je kan zo dus flink kosten besparen op een professioneel isolatiebedrijf. Als je het wel wilt laten doen, dan heb je een goedkope, snelle, effectieve en weinig onrust gevende methode te pakken.

De arbeidskosten

Het laten isoleren van de vloer vanuit de kruipruimte kost ongeveer €30 per vierkante meter. Dit is inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal. De BTW op de arbeidskosten is 6 procent in plaats van 21 procent, maar voor de materialen betaal je wel het volle percentage. De isolatielegger zal dit op de eindfactuur verrekenen, dus daar heb je geen omkijken naar. Controleer dit wel, in bijna alle gevallen zal dit duidelijk op de rekening staan.

De voordelen van vloerisolatie

Nadat de werkzaamheden zijn verricht zal je meteen verschil voelen. De vloeren zijn minder koud waardoor de warmte beter verspreid is door de ruimtes. Ook zal je minder last hebben van tocht en optrekkend vocht, waardoor je jezelf ook beter zal voelen. Omdat de warmte nu beter behouden blijft, zal je minder hard hoeven te stoken om dezelfde temperatuur te bewerkstelligen. Dat betekent dat je minder stookkosten hebt, waardoor je kan beginnen met het terugverdienen van het geïnvesteerde geld. Doordat je minder hard hoeft te stoken, verbruik je minder brandstoffen waardoor je CO2-uitstoot ook naar beneden zal gaan. Zo draag je een steentje bij aan een beter milieu.

Hoe kan je de kosten laag houden?

Door voor EPS te kiezen, heb je al een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding voor je isolatiemateriaal. Er zijn nog een paar dingen die je kan doen om de prijs laag te houden.

  • Subsidies: op landelijk niveau is er de subsidie energiebesparing eigen huis, waar vloerisolatie ook onder valt. Je moet echter wel twee energiebesparende maatregelen uitvoeren om hiervoor in aanmerking te komen. Soms zijn er bij de gemeente of de provincie ook nog potjes beschikbaar. Het is zeker de moeite waard om dit te controleren.
  • Kies een lokale aannemer: als je een plaatselijk iemand kiest, heb je alle kennis en connecties van de regio in huis, steun je de plaatselijke economie en zal je geen of nauwelijks voorrijkosten moeten betalen.
  • Kwantumkorting: als een isolatiebedrijf een groter oppervlak kan isoleren, dan zullen ze de prijs per vierkante meter verminderen. Vraag dus aan de buren of ze ook interesse hebben in vloerisolatie zodat jullie de klus samen kunnen aanbieden en in aanmerking kunnen komen voor kwantumkorting.

Gebruik onze vergelijkingstool om offertes op te vragen

Het vergelijken van offertes is essentieel in elke planningsfase van een grote klus, omdat je dan zeker weet dat je alle opties bekeken hebt voordat je een beslissing maakt. Wij kunnen je hierbij helpen. Door je postcode en een omschrijving van je werkzaamheden in de tool in te vullen, kan je in één keer meerdere offertes ontvangen van isolatiebedrijven uit jouw regio. Deze kan je vervolgens met elkaar vergelijken op prijs, maar ook op andere punten die je belangrijk vindt. Zonder jezelf ergens toe te verplichten zorg je ervoor dat je de juiste beslissing maakt wat betreft jouw vloerisolatie.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?