Informatie en advies over vloerisolatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Tonzon is een bekende leverancier van vloerisolatie. Ze zijn gespecialiseerd in het maken en aanbrengen van thermokussens. Dit is een vloerisolatiemethode die in de jaren ‘80 is uitgevonden en die onder aan de vloer wordt bevestigd via de kruipruimte. Het grote voordeel is dat de thermokussens opvouwbaar zijn, waardoor ook in de meest nauwe kruipruimtes kan worden gewerkt. Daarnaast hebben deze kussens een erg goede isolatiewaarde, beter dan de meeste andere materialen op de markt. Als je je kruipruimte laat behandelen door Tonzon, dan zal je vloer worden geïsoleerd met thermokussens en wordt de bodem van de kruipruimte bedekt met folie om optrekkende kou en vochtproblemen tegen te gaan. Bovendien krijg je 10 jaar garantie op het geleverde werk en de materialen. Hoeveel je hiervoor betaalt, lees je hier.

De kosten

De prijs die je betaalt voor deze werkzaamheden is afhankelijk van een paar factoren. Ten eerste zijn er de afmetingen van de vloer, hoe groter hoe meer je betaalt. Daarnaast is er de hoogte van de kruipruimte. Er wordt een toeslag gerekend als deze krapper is, omdat de klus daar arbeidsintensiever van wordt. Het mooie is dat het materiaal bij een kruipruimte van slechts 35 centimeter hoog nog kan worden aangebracht. Je kunt de prijzen vinden in de volgende tabel. Dit is inclusief arbeidskosten, btw, voorrijkosten, materialen etc. Eventuele toeslagen moeten hier nog bovenop komen.

Oppervlak van de vloer Totaalprijs
25 m2 €1200
30 m2 €1300
35 m2 €1400
40 m2 €1600
45 m2 €1700
50 m2 €1850
55 m2 €2000
60 m2 €2100
Meer dan 60 m2 €35 per m2
  • Een kleine vloer: als jouw vloeroppervlak niet meer dan 25 vierkante meter beslaat en je kruipruimte is goede bereikbaar, dan kun je voor een bedrag van €1200 en €48 per vierkante meter al klaar zijn. Dit kan zo goedkoop, omdat het materiaal makkelijk kan worden aangebracht, het past door kleine luikjes en hoeft niet met een grote vrachtwagen te worden vervoerd.
  • Een gemiddelde vloer: heb je een vloer van rond de 50 vierkante meter, dan betaal je ongeveer €1850 als er verder geen complicaties zijn. Dit komt neer op €37 per vierkante meter.
  • Een grote vloer en een krappe kruipruimte: als jouw vloer groter is dan 60 vierkante meter dan wordt er standaard een bedrag van €35 per vierkante meter gerekend. Dit is per eenheid wel €13 goedkoper dan voor een kleiner oppervlak. Heb je een krappe kruipruimte dan zal er een toeslag worden gerekend. Deze prijzen zijn gebaseerd op een werkhoogte van 50 – 60 centimeter.

De prijsopbouw

Tonzon vloerisolatiekussens zijn duurder per vierkante meter dan andere soorten isolatiemateriaal. Vergeet niet dat je hier wel een geïsoleerde vloer, een goede garantieregeling en een bodemfolie voor terug krijgt. Het aanbrengen ervan onder de vloer is een relatief gemakkelijk werkje waar geen machines aan te pas komen. Om die redenen gaat gemiddeld 40 procent van de totaalprijs naar de arbeidskosten, 58 procent naar de materialen en 2 procent naar de voorrijkosten. Wil je de Tonzon thermokussens zelf aanbrengen, dan wordt dit ten zeerste afgeraden. Dit is een erg specialistisch en precieze klus en elk foutje of scheurtje kan een verminderde isolatiewaarde betekenen. Als je het zelf doet krijg je ook geen garantie en kom je niet in aanmerking voor subsidies. Het volgende diagram geeft deze prijsverhouding nogmaals weer.

prijsopbouw tonzon vloerisolatie

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De kosten die je maakt staan veelal vast als je kiest voor Tonzon vloerisolatie. Hier zijn enkele keuzes en factoren die de prijs beïnvloeden.

  • Het installatiebedrijf: de kosten voor het aanbrengen van de Tonzon vloerisolatie verschilt een klein beetje per specialist. Dit verschil is minimaal (niet meer dan €40 op de totaalprijs) en Tonzon kan je zelf in contact brengen met een betrouwbaar isolatiebedrijf.
  • De omstandigheden: kruipruimtes zijn van nature nat en koud. Ook zijn deze smal en soms is schimmel een groot probleem. Worden de omstandigheden voor de vakman vermoeilijkt, dan kan het zijn dat er een toeslag wordt gevraagd.

Interessante bespaartips

Aangezien de prijzen veelal vast staan, is het lastig om geld te besparen op het laten plaatsen van Tonzon vloerisolatie. Hier vind je toch enkele tips.

  • Spreek met de buren: als je buren ook geïnteresseerd zijn in het laten isoleren van de vloer, dan is het verstandig de klus samen aan te bieden. Vaak kun je dan gebruik maken van kwantumkorting.
  • Subsidies: voor zowel vloer- als bodemisolatie zijn landelijke en regionale subsidies beschikbaar. Met Tonzon vloerisolatie kom je hier ook voor in aanmerking. Het is dus zeer de moeite waard dit goed uit te zoeken.

Vergelijk offertes

Wil je graag weten hoeveel jij precies zal betalen voor jouw vloerisolatie? Dan kun je geld besparen door alle opties te bekijken. Dit doe je met onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool. Binnen een korte tijd zal je een aantal offertes ontvangen van verschillende bedrijven uit jouw omgeving. Deze kun je vervolgens naast elkaar leggen om tot de beste deal te komen wat betreft jouw nieuwe vloerisolatie.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?